Vezetőváltás az Opelnél

Vágólapra másolva!
Lemondott posztjáról Carl-Peter Foster, az Opel vezérigazgatója, akinek feladatait Bob Lutz, a GM igazgatótanácsának tagja és alelnöke, valamint Nick Reilly, a cég nemzetközi terjeszkedésért felelős elnöke veheti át.
Vágólapra másolva!

A német Der Spiegel információi szerint Foster (lent) azért hagyja ott a német márkát, mert szerinte a General Motors rosszul kezelte a Magnával köttetendő üzletet és végül mégsem adta el az Opelt. Egyes találgatások szerint már van is két ember, akik az új Opel vezetői lehetnek.

Egyikőjük az évtizedek óta az autóiparban dolgozó Bob Lutz lehet, aki jelenleg a GM alelnöke, de hamarosan állítólag az Opel felügyelőbizottságának vezetői posztját kaphatja meg. Lutz jelenleg is tagja ennek a bizottságnak, amely évente háromszor-négyszer ül össze, hogy megvitassa az Opel lehetséges stratégiáit. Lutz mellett szól, hogy már több alkalommal is dolgozott Európában, többek közt a Forddal és a BMW-vel, de vezette már a GM európai ágát is 1963-tól 1971-ig.

Foster székébe az a Nick Reilly ülhet, aki karrierje során korábban már vezette a Vauxhall egyik angliai üzemét, és aki most a GM nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője. Ugyanakkor, egyes hírek szerint Reilly kinevezése csak ideiglenes lesz, amíg a GM-nél meg nem találják Foster hosszútávú utódját. Mindenesetre annyi bizonyos, hogy a távozó Foster segít majd az óriáscégnek új vezetőt találni az Opel élére.

Forrás: Opel