2013-ban jön 600 lóerős SLS AMG

Vágólapra másolva!
Bár a Frankfurti Autószalonon bemutatott SLS AMG már önmagában is a Mercedes legerősebb autóihoz tartozik, a gyártó már a jóval izmosabb Black Series változatot tervezi.
Vágólapra másolva!

Az SLS AMG szinte még alig mutatkozott be, a hírek szerint a németek már a teljesen elektromos és roadster verzióján dolgoznak. Sőt, a legújabb hírek szerint a Mercedes ezek mellett 2013-ban a modell nagyteljesítményű Black Series változatát is piacra kívánja dobni.

Míg a típus alapváltozata 563 lóerős, csúcsnyomatéka pedig 650 Nm-es, a Black Series verzió ugyanabból a 6,2 literes V8-as motorból ennél jóval többet, legalább 600 lóerőt és 675 Nm-t hozna ki. Ezt többek közt egy új vezérműtengellyel és a kompresszió növelésével érhetik el.

Marad a kocsi hétfokozatú duplakuplungos váltója, változik viszont karosszériája és a Mercedes egy alapos fogyókúrának is aláveti a négykerekűt. Mindezekkel együtt az autó csúcssebessége 313 km/óráról 335 km/órára nőhet, míg a Black Series álló helyzetből már kevesebb mint 3,5 másodperc alatt lesz képes 100 km/órára gyorsulni. Természetesen az autó ára is változik, állítólag az új verzió akár 50 százalékkal is drágább lehet az alapváltozatnál, ami nagyjából 155 ezer eurót jelentene. Megjelenés valamikor 2013-ban.

Forrás: Mercedes