Kínában jön a Lexus-logós Land Cruiser

Vágólapra másolva!
Kínában mutatkozik be a friss Toyota Land Cruiser Lexus-logós változata, a GX460.
Vágólapra másolva!

Nem kérdés, hogy a kínai autópiac kiemelt fontosságú a luxusmárkák számára, a Lexus is a világ legnépesebb országában mutatja be az új GX460-at. A november 23-án nyitó Auto Guangzhou 2009 kiállításon debütál a GX470-et váltó modell, amely a szeptemberi Frankfurti Autószalonon leleplezett, friss Toyota Land Cruiser alapjaira épül. Valószínűleg ennek is három üléssora lesz, a leghátsókat pedig motorral lehet majd mozgatni.

Egyelőre csak egy fotó van az új Lexusról, de csekély fantáziával is elképzelhető, milyen lesz a GX460. Minden bizonnyal marad a Land Cruiser-féle szögletes alapforma, előre új hűtőrács kerül, lexusos felniket szerelnek fel és módosítanak ezt-azt a kabinban.

Ahogy a modell nevéből is következik, a motorháztető alá az új 4,6 literes V8-as kerül, amely elsőként a 2010-es Tundrában mutatkozott be. Ez a motor 310 lóerős, vagyis jóval erősebb, mint a kifutó modellbe szerelt, 263 lóerős 4,7-es V8-as. Európában elődjéhez hasonlóan nem lesz kapható, csak a Toyota változat, dízelmotorral.