Készülőben a BMW villanyautója

Vágólapra másolva!
Együttműködési megállapodást írt alá a BMW az SGL Carbonnal, a cég a tervezett Mega City villanyautó elemeit szállíthatja.
Vágólapra másolva!

Ismét jelezte a BMW, hogy komolyan dolgozik a Mega City néven emlegetett villanyautón, amelyet Project i kódnéven fejleszt. A Mega City a tervek szerint karbonszálas anyaggal kevert, újrahasznosított műanyag-karosszériával készülne, így tudná ugyanis a gyár a lehető legalacsonyabban tartani a súlyt.

Egy friss bejelentés szerint a BMW együttműködési megállapodást kötött a német SGL Carbonnal, a cég az anyaggyártásért lesz felelős Európában és az Egyesült Államokban, vagyis a Mega City egyszerre két helyszínen is készülhet.

"Úttörő technológiákat és nyersanyagokat keresünk, csak így lehetünk versenyképesek a Mega Cityvel" - nyilatkozta Norbert Reithofer BMW-főnök. A BMW közös projektet indított a Boschsal és a Samsunggal is, cél a villanyautó akkumulátorainak kifejlesztése.

BMW-n belüli elektromos hír még, hogy állítólag egy éven belül utcára kerül a Rolls-Royce Phantom villanymotoros változata. Sokat nem várnak tőle, várhatóan csak lízingkonstrukcióban lesz hozzáférhető.