Kémvideón az új Audi A8

Vágólapra másolva!
Mexikóban filmezték le az új Audi A8-as egy enyhén álcázott példányát. A hivatalos bemutató november végén lesz Miamiban.
Vágólapra másolva!

Az ingolstadti luxusautó új generációja állítólag tíz centivel hosszabb lesz a mostaninál, és meg fogja kapni az éjjellátó és a jelzőtábla felismerő rendszereket, az Autobild szerint új MMI vezető-információs rendszere a kézírást is felismeri. Elődeihez hasonlóan az új nemzedék is alumínium térvázra épül, amivel nagyjából 150 kilogrammot takarítanak meg a tömegéből, így az alapváltozatok 1,7 tonnánál is könnyebbek lesznek. Változatlanul első- vagy összkerékmeghajtású változatok alkotják majd a kínálatot, a quattro verziók megkapják a hátsó sport-differenciálművet, ami képes oldalanként is változtatni a kerekekre jutó nyomaték nagyságát.

A legnagyobb újdonság, hogy a feltételezések szerint a kétliteres négyhengeres, duplaturbós, 204 lóerős dízelt is beépítik majd az autóba, pedig eddig a hat henger volt a lélektani határ. A BMW és Mercedes eddig a presztízsvesztés miatt halogatta a négyhengeresek bevezetését a 7-esben és az S-osztályban. Az Audi talán a környezetvédelem kihangsúlyozásával éppen presztízsnyereséget tudna elérni, ha elsőként dobna piacra egy négyhengeres luxusautót. Hivatalos bejelentés szerint az új A8-ast november 30-án, Miamiban leplezik le.

Forrás: [origo]

Eddig ez az egyetlen hivatalos fotó az új A8-asról