2012-ben érkezik az új Ford Mondeo

Vágólapra másolva!
Sportosabb külsőt és új benzines turbómotorokat kap a Ford Mondeo következő generációja, amely 2012-ben érkezhet a kereskedésekbe.
Vágólapra másolva!

Az angol Auto Express gyári információk alapján elkészítette a következő generációs Ford Mondeo grafikáját. Az autós szaklap szerint az új családi modell még sportosabban fog kinézni a magasra húzott övvonalával, erősen döntött szélvédőjével és hatalmas első légbeömlőivel. Ez persze nem meglepő, hiszen nagy divat manapság kupészerű külsőbe csomagolni a családi autókat, az persze más kérdés, hogy emiatt a hátsó fejtér mérete zavaróan kevés lehet.

Az új külső mellé természetesen új motorokat is kap a Mondeo, a felfrissített négyhengeres dízelek mellett négy teljesen új, EcoBoost nevű turbós benzinmotor is megjelenik a kínálatban. Ezek közül egy 150 lóerős 1,4 literes lesz a leggyengébb, ezt egy 1,6 literes változat követi 170 körüli teljesítménnyel, majd egy kétliteres motor zárja a sort 200 lóerővel. Sportos ST változatról egyelőre nincs szó, viszont az eddig kiszivárgott hírek szerint az újmodell egy V6-os, 3,5 literes EcoBoost motort kap majd 350 lóerővel.

Forrás: Auto Express

Forrás: Auto Express