Új információk a Hyundai ix35-ről

Vágólapra másolva!
A koreai gyártó pár hete mutatta be a Tucson utódát, amelynek európai, ix35 néven megjelenő változatáról most további részleteket árultak el. A legjelentősebb módosítás a kocsi motorválasztékát érinti.
Vágólapra másolva!

Az ix35-höz Koreában egy kétliteres 166 lóerős benzinmotor, valamint két ugyanekkora dízel erőforrás kapható. Ezek közül az egyik 136 lóerős, míg az erősebb 184 lóerős, csúcsnyomatékuk pedig 310, illetve 390 Nm. Ez a három motor Európában egy új benzin- és egy új dízelmotorral egészül ki jövő novemberben. Az előbbi a cég 1,6 literes, közvetlen befecskendezésű erőforrása, amely 140 lóerős, csúcsnyomatéka pedig 166 Nm. Ez a motor alapból 158 gramm széndioxidot bocsát ki kilométerenként, de start-stop rendszerrel (ISG) felszerelve ez 149 g/km-re csökkenthető.

Az ix35 emellett egy vadonatúj, 1,7 literes turbódízel motort is kap, amely 115 lóerős és 255 Nm-es csúcsnyomatékú. Ezen erőforrás ISG-vel ellátva ugyanolyan szén-dioxid-kibocsátást produkál, mint a hasonlóan felszerelt benzinmotor. Minden dízelmotorhoz hatfokozatú manuális váltó jár, de a 184 lóerős dízelhez egy hatfokozatú automatát is lehet rendelni. A korábban már említett segédrendszerek, a lejtmenet-asszisztens, a hill holder és a tükörbe épített tolatókamera-képernyő mellett az autó európai verziója nem egészül ki újabb technológiákkal. Ugyanakkor előző cikkünkben nem tettünk említést az ix35 műszerfalán található új "ECO" LED-ről, amely akkor villan fel, ha az autó szerint illene sebességet váltani.

Forrás: Hyundai

Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!


A koreaiak több részletet árultak el a kocsi méreteiről is. A 4410 mm hosszú és 1820 mm széles autó mindkét irányban nagyobb az elődnél, de 2640 mm-es tengelytávja is 10 mm-rel hosszabb. Ugyan a kocsi 20 mm-rel alacsonyabb is lett, a koreaiak szerint az első ülések annyival jobban állíthatóak, hogy az ix35-ben nemcsak az utasok lába, de fejük is jobban elfér.

Forrás: Hyundai

Az autó gyártása jövő év elején indul meg a Kia zsolnai üzemében, az értékesítés is 2010 első negyedévében kezdődik.