Wéber második, Michelisz a hetedik, két pontra a bajnoki címtől

Vágólapra másolva!
Horrorisztikusan indult a Seat Leon Eurocup mai napja Michelisz Norbert számára, hiszen a bajnoki cím legnagyobb esélyese már az időmérő első körében ütközött Rodával, majd beesett a kavicságyba. Nem is tudott kijönni, így az utolsó helyről rajtolhatott. Wéber Gábor a második, Hatvani Bálint a harmadik rajtkockába kvalifikálta magát.
Vágólapra másolva!

A versenyen Wéber Gábor az első körtől az utolsóig űzte a francia Rossit, de végül meg kellett elégednie a második helyezéssel. Hatvani Bálint sajnos a negyedik körben kiesett, viszont Michelisz Norbert félelmetes első kört produkált, hiszen a 21. helyről egy kör alatt feljött a tizedikre. A második körben már nyolcadik, ami tökéletes helyezés volt a vasárnapi futamra. Végül a hetedik helyen intették le, mögötte Bárkovics Zoltán lett a nyolcadik. Mivel Michelisz legnagyobb vetélytársa negyedik lett, ezért Norbinak alaposan megnőttek az esélyei a bajnoki címre. Pedalának kötelező nyernie, különben nem bajnok. Ha Pedala nyer, akkor Norbinak még mindig elég két pontot szereznie a bajnoki címhez.

Forrás: [origo]

Erre minden esélye meg is van, hiszen a mai hetedik helyezése azt jelenti, hogy holnap a második helyről rajtol. Előle Bárkovics Zoli indul, aki valószínűleg nem fogja bántani. A holnapi futamon Pedala az ötödik, Wéber pedig a hetedik helyről startolhat. A legjobb az lenne, ha Wéber Gabi elkapná már a rajtnál Pedalát, és utána nem is engedné érvényesülni, miközben Norbi mehet a győzelemért. Persze még ezt sem kell erőltetnie, elég egy hatodik hely is. A lényeg, hogy vigyázzon magára.

A mai futamot holnap reggel 10-től a Eurosport 2 felvételről leadja, majd fél 11-től élőben jön a Seat Leon Eurocup utolsó futama, remélhetőleg Michelisz Európa-bajnoki címmel a végén.