Leleplezte az anyukája - Reva-premier Frankfurtban

Vágólapra másolva!
"Akkor most megkérném az édesanyámat, hogy leplezzük le az autót" - ritkán fordul elő, hogy egy jármű névadója maga rántsa le a takarót a világpremieren. Márpedig az álmaiban világhódításra készülő indiai Reva legújabb elektromos kocsijáról a cég vezetőjének édesanyja húzta le a leplet a Frankfurti Autószalonon.Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!
Vágólapra másolva!

A hazája viseletébe öltözött hölgyet hívják Revának. Az NXR nevű típus már kevésbé volt elegáns, de a korábbi indiai modelleknél sokkal pofásabb, kiérleltebb külsőt fedezhetett fel a hatvan-nyolcvan újságíró az egyik legötletesebb felépítésű ministandon. "Very nice, bravo, bravo! - lelkendezett mellettem a márka olasz importőre.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

Az utastérben már jól látszanak a kidolgozás hiányosságai

A kivitelezési minőség a kiállított autón közel sem volt tökéletes, a jármű felhasználóbarát működése viszont annál inkább szimpatikusnak tűnt. Az egy feltöltéssel 104 km/órás sebességre, és 160 kilométer megtételére képes NXR akkumulátorai a kimerülése előtt jeleznek a sofőrnek, aki egy távvezérlővel plusz energiát képes mozgósítani, aztán jöhet a konnektoros feltöltés. Habár a kiállított jármű farából még egy angol csatlakozós kábel lógott a földre, lesz magyarországi ára is a napfénytetős kiskocsinak. Erről, és a várható hazai értékesítési adatokról egy nagyobb összefoglaló anyagban olvashatnak majd, amelyben a szalon környezetbarát újdonságait, a fejlesztési irányokat elemezzük.