Nyerészkednek a Tata Nanókon Indiában

Vágólapra másolva!
Nemcsak az új-, hanem a használtautó-piacot is felpörgette a Tata Nano Indiában, az első tulajdonosok harmincszázalékos haszonnal is túl tudtak adni az autókon.
Vágólapra másolva!

Már-már szemtelenül olcsón dobta piacra a Nanót a Tata Indiában, ez pedig sokakat arra biztatott, hogy haszonszerzés reményében jelentkezzenek az első sorozat sorsolására. Kétszázezren akartak vásárolni a nyitó százezres szériából, az első nyertesek már át is vehették autóikat.

Igen ám, csakhogy sokan közülük csak kipróbálták az olcsó miniket és máris eladásra kínálták fel őket, nem is hiába: egyes tulajdonosok akár az eredeti vételárnál harminc százalékkal drágábban is értékesíteni tudták az autókat.

Meglehetősen lassan megy egyébként a kiszállítás, eddig körülbelül 2500 autót adtak át a kereskedések. Egy Mumbaiban dolgozó értékesítő szerint az autók nagy részét már az előtt továbbértékesítik a tulajdonosok, hogy egyáltalán elhagynák a szalont.

"Sokan kizárólag azért foglaltak maguknak Nanót, hogy aztán profitot realizáljanak rajta" - nyilatkozta Arif Fazulbhoy. Szerinte sokan spórolt pénzüket áldozták az autóra, hogy nyerjenek rajta egy keveset, a kereskedő szerint ők valószínűleg később maguknak is vesznek majd egy Nanót.

A várakozások szerint 2010 elejére felgyorsul a szállítás üteme, ez pedig alaposan letöri majd a használtpiaci árakat.

Forrás: Tata Motors