Kémfotón a Lexus LF-A

Vágólapra másolva!
Alig álcázott kémfotók készültek a Lexus új szupersportkocsijáról, az LF-A-ról a Nürburgring közelében.
Vágólapra másolva!

Valóban utolsó fázisához érkezett a Lexus LF-A fejlesztése, ha minden igaz, a szupersportkocsi jövő hónapban, a Tokiói Autószalonon mutatkozik be a nagyközönségnek. Apróságok vannak már csak hátra a finomhangolási folyamatból, egy alig álcázott tesztpéldánnyal a Nürburgringen végzik a végső beállításokat a mérnökök.

A prototípusról készült felvételeken jól látszik, hogy a végleges változat hű maradt a tanulmányhoz, bár kevésbé merész légbeömlők kerültek oldalra és a sárvédők is hagyományosabbak lettek, valamint a kamerákat is átlagos külső visszapillantók váltották. Látszik némi módosítás a front részen is, ezek a simítások az aerodinamika tökéletesítését szolgálják.

Hivatalosan még mindig nincs információ a motorról, magas fordulatszámú ötliteres V10-es blokk kerülhet a sportkocsiba, valamivel 500 lóerő feletti teljesítménnyel. Százas tempóra kevesebb mint négy másodperc alatt gyorsulhat, végsebessége 320 km/óra körül várható. Automatizált manuális váltó gondoskodhat az erőátvitelről, a hírek szerint maximum 500 darabot készítenek az autóból.