Készül már a Chevrolet Aveo utódja

Vágólapra másolva!
Hivatalos grafikákat hozott nyilvánosságra a Chevrolet új Fiesta-méretű tanulmányáról. Az újdonság az Agile nevet kapta.
Vágólapra másolva!

Új kisautó jelenhet meg hamarosan a Chevrolet kínálatában, a márka hivatalos grafikákat mutatott az előkészületben lévő modellről. Agile névre keresztelték a Fiesta-méretű, sportosnak tűnő újdonságot, amely teljes egészében a GM dél-amerikai részlegének munkája. A grafikák alapján az Agile a tavalyi Sao Pauló-i Autószalonon bemutatott crossover-tanulmány, a GPiX szériagyártású változata lehet.

Már a GPiX bemutatásakor világossá tette Jaime Ardila, a GM brazíliai részlegének elnöke, hogy a tanulmányból idővel kisautó-sorozat készülhet, amely a dél-amerikai piacot próbálja meghódítani. Ha minden jól megy, az Agile sorozatgyártása már ősszel elkezdődik Argentínában, értékesítése pedig az év legvégén indulhat be.

Az Agile lesz az első modell, amely a GM új, Viva platformjára épül, ezt kifejezetten Argentína, Brazília, Paraguay és Uruguay számára fejlesztették ki. Technikai adatok még nincsenek, de minden bizonnyal négyhengeres motorokkal lesz elérhető.

Forrás: ChevroletForrás: Chevrolet