Hivatalos fotókon az új Saab 9-5

Vágólapra másolva!
A kiszivárgott képek után a Saab engedélyezte az Auto, Motor und Sport svéd kiadásának, hogy nagyfelbontású fotókat hozzon nyilvánosságra a 9-5 új generációjáról.
Vágólapra másolva!

Múlt hét óta már nem titok, hogy fog kinézni a Saab 9-5 új generációja, az elsőként kiszivárgott képek azonban nem hivatalos gyári felvételek voltak, a fotózás után kerülhettek illetéktelen kezekbe. Erről árulkodtak a képekben maradt tükröződések és egyéb részletek, válaszul viszont a svéd gyár nem tehetett mást, engedélyezte a valóban hivatalos képek nyilvánosságra hozatalát.

Az Auto, Motor und Sport skandináv kiadásában jelentek meg a fényképek a Mercedes E-osztály ellenfelének szánt limuzinról, a részletes technikai adatokat viszont továbbra is homály fedi.

Csak az biztos, hogy a 9-5 szoros rokonságban áll az Opel Insigniával, nemcsak a padlólemez azonos, az ajtók kialakítása is hasonlónak tűnik. Persze, ez nem véletlen, hiszen mindkét modell egy helyen, az Opel rüsselsheimi üzemében készül majd. A 9-5 tengelytávja 2,84 méter, 14 centivel hosszabb az aktuális generációnál, teljes hossza öt méter feletti, emiatt oldalnézetből kicsit fura hatást kelt.

Forrás: Saab