Visszahívja a Hankook magyarországi kisteherautó-gumijai egy részét

Vágólapra másolva!
Magyarországon gyártották azt a mintegy ötvenezer Hankook kistehergépkocsi-abroncsot, amely szélsőséges viszonyok között nem viselkedik megfelelően. A vásárlókat kérik, azonnal vegyék fel a kapcsolatot helyi gumiabroncs-kereskedőjükkel.
Vágólapra másolva!

Elővigyázatosságból lecseréli kistehergépkocsikhoz és áruszállító járművekhez készült, bármely tengelyen alkalmazható Radial RA08 kistehergépkocsi abroncsai egy részét a dél-koreai Hankook. A csere a 185/75R16C*), a 205/75R16C és a 215/75R16C méretű, kereskedelmi forgalomban önálló termékként értékesített gumiabroncsokat érinti, Magyarországon összesen 540 darabot. Ezek mindegyikét a Hankook Tire magyarországi üzemében gyártották, és mintegy harminchárom, főként európai országban árusították.

Egy nemrég elvégzett minőségbiztonsági vizsgálaton derült ki, hogy szélsőséges viszonyok között vagy nem rendeltetésszerű használat esetén túlzott feszültség keletkezhet az abroncs oldalfalában. A Hankook Tire már azonosította a potenciálisan érintett gumiabroncsokat, és értékesítési partnereivel közösen haladéktalanul kivezeti a termékeket márkakereskedőinek készletéből. Bár baleset még nem történt a hiba miatt, a cég külön vásárlói weboldalt hozott létre minden olyan országban, ahol az abroncsokat értékesítették, és kérik vásárlóikat, hogy azonnal vegyék fel a kapcsolatot helyi gumiabroncs-kereskedőjükkel. Bővebb információval a Hankook Tire budapesti irodája szolgál az 1/464-3660-as telefonszámon. A csere természetesen ingyenes.

A Ford Transitok gyárilag szerelt Radial RA08 kerékabroncsaira a csere nem vonatkozik, azokat ugyanis nem nálunk, hanem a vállalat daejoni üzemében, Koreában gyártották. A gumik eredete kiolvasható az abroncsok oldalán feltüntetett DOT-számokból: "T7" jelzésű, hétszámjegyű DOT-kódok jelzik a daejoni/koreai származást, míg a "2X" jelzéssel kezdődő számok a magyar-eredetre hívják fel a figyelmet.

Forrás: [origo]