Kémfotókon a Ferrari F450

Vágólapra másolva!
Először vitte pályára a Ferrari az F430-at váltó F450 első prototípusát. Szinte teljesen átalakul a sportkocsi.
Vágólapra másolva!

Eddig is javában tesztelte a Ferrari az új F450-et, az F430-at váltó modellt azonban eddig gondosan álcázta. Sokáig éppen a leváltásra ítélt karosszériában próbálgatták az olaszok az új fejlesztéseket, a Nürburgringen azonban végre sikerült lencsevégre kapni az első igazi prototípust is. Tanulmányként már szeptemberben, a Frankfurti Autószalonon bemutatkozik a sportkocsi, értékesítése 2010 elején indul, motorja pedig nevéhez illően 4,5 literes V8-as lesz.

Az F430-nál feljebb pozícionálná a Ferrari az új modellt, így hagyva helyet egy esetleges kompakt, frontmotoros gépnek. A hírek szerint 550 és 585 lóerő között alakulhat az F450 teljesítménye, amely hétfokozatú duplakuplungos váltót és fékenergia-visszanyerő rendszert kap.

Világosan látszik a friss kémfotókról, hogy az F450 oldalára nagyobb légbeömlők kerülnek, új a középen kivezetett, tripla kipufogó és a tengelytáv is hosszabbnak látszik. Elől-hátul nő nyomtáv, a hátsó ablakok mögé új légbeömlőket szerelnek, kicserélik a diffúzort, elöl pedig ledesek lesznek a fényszórók.

Forrás: [origo]