Életben marad a Chrysler PT Cruiser

Vágólapra másolva!
Az eredeti tervekkel ellentétben nem áll le a Chrysler PT Cruiser gyártása ezen a nyáron, erről az új vezérigazgató döntött.
Vágólapra másolva!

Tekintettel arra, hogy a Fiat megszerezte a Chrysler részvényeinek húsz százalékát és így létrejött egy új vegyesvállalat, az amerikai cég vezérigazgatói székébe is új ember ült. Mégpedig a Fiat-főnök Sergio Marchionne, aki rögtön felülvizsgálta elődje néhány döntését.

Például azt a januárit is, amelynek értelmében idén nyáron leáll a PT Cruiser gyártása. Marchionne úgy határozott, hogy a retrós, megosztó formavilágú autó még legalább egy évig életben marad, a gyártás 2010-ig biztosan folytatódik a mexikói Tolucában található üzemben. Gualberto Ranieri szóvivő szerint továbbra is felülvizsgálat alatt áll a teljes modellpaletta, vagyis elképzelhető, hogy lesz még néhány hasonló húzás.

2000-ben került piacra a PT Cruiser, az első időkben akkora volt rá az igény, hogy alig tudtak belőle eleget gyártani. 2001-ben 144 717 darab kelt el az autóból csak Amerikában, népszerűsége azonban a kezdeti csúcs után folyamatosan esett, tavaly már csak 50 910 darab talált vevőre. Idén még rosszabb a helyzet, júniusig 8591 PT Cruisert értékesítettek.

Forrás: [origo]