Sportos Q5 az Auditól

Vágólapra másolva!
Különleges Q5-tanulmánnyal készül az Audi a Wörthersee mellett 28. alkalommal megrendezésre kerülő VW Golf GTI-találkozóra.
Vágólapra másolva!

Minden évben összegyűlnek a Wörthersee mellett a VW GTI-rajongók, hogy közösen dicsőítsék kedvenc gyártójukat és típusukat. Nemcsak a VW, hanem a konszernen belül az Audi is látott idén fantáziát a rendezvényben, a főleg fiatalokból álló közönségnek egy sportos Q5-öt mutat be.

Custom Concept névre keresztelték a tanulmányt, amelyet az Audi kínálatában szereplő kiegészítőkkel tömtek tele. Fényezése különleges, az árnyalat a Daytona-szürke matt nevet kapta, letaglózó megjelenéséről a kilenc centivel kiszélesített nyomtáv és a 21 colos, 295/35-ös gumikkal húzott felnik gondoskodnak.

Forrás: [origo]

A szériaváltozathoz képest hat centivel közelebb került a földhöz a tanulmány, amelyet egyedi grafikák és vörös betétek is díszítenek. Háromliteres, kompresszoros V6-os gondoskodik az egyedi Q5 meghajtásáról, teljesítménye 408 lóerő, legnagyobb nyomatéka pedig 500 Nm. Hétfokozatú S-Tronic váltóval 4,4 másodperc alatt gyorsul százas tempóra. Sportmodellhez illően kerámiafékeket és sportkipufogót kapott a szabadidőautó, a beltérbe sportülések, alupedálok és Wörthersee-feliratos szőnyegek kerültek.