Rali-ob: Turi Tamás visszatér

Vágólapra másolva!
A szezon harmadik versenye szokatlan kihívást állít a mezőny elé, mivel nemcsak a megszokott, már szinte unalomig ismert pályákon zajlik a verseny. Az első nap szlovák területen zajlik majd, vasárnap pedig a klasszikus Salgótarján környéki gyorsaságik következnek. Mindezt megelőzi a prológ, amelyet péntek este rendeznek Ózdon.
Vágólapra másolva!

Fotó: Bertalan Miklós [origo]

A nyílt értékelés élén a Herczig/Baranyai páros áll, ők legutóbb Miskolcon győztek

A 2009-es bajnokság harmadik állomása következik, a majdnem két hónapos szünet előtt újra aszfalton mérkőznek meg a csapatok. Az egri verseny után ismét közös szlovák-magyar futamot rendeznek, ám ezúttal a pályák egy része is Szlovákiában lesz. Péntek délután az ózdi stadionban rendezik a versenybe nem számító prológot, majd útra kel a mezőny, és szombaton Revucából rajtolnak az autók. Hat gyorsasági után vasárnap Salgótarjánból folytatódik a verseny, szintén hat szakasszal, köztük számos pilóta kedvenc pályájával, a Zagyvaróna és Cered közötti úttal. A viadal megrendezése egyébként a rendezők és a szövetség nézeteltérése miatt egy ideig veszélyben forgott, de végül sikerült megoldást találni a vitás kérdésekre.



Turi Tamásék egy Subaruval térnek vissza


A nyílt értékelés élén a Herczig/Baranyai páros áll, ők legutóbb Miskolcon győztek. Az olasz bérleményből származó Impreza WRC egyelőre hibátlan és szélvészgyors, a pilóta szerint még vannak tartalékok az autóban is, benne is. Spitzmüllerék Egerben győztek, három hete viszont csak negyedikek lettek egy malőr miatt. Mindenképpen győzni szeretnének, ennek érdekében a Mitsubishi WRC áttételét a gyors szlovákiai pályákhoz szabták. Harmadik helyen áll az Érdi/Csökő duó, akik - piszkos anyagiak miatt - a 2007-es Impreza helyett egy régebbi Skoda Fabia WRC-vel állnak rajthoz. Ezzel az autóval szép eredmény lenne a két harmadik hely után egy újabb, annál is inkább, mert a csoda-Subaruval a visszatérő Turi Tamás áll rajthoz. Az első két versenyt snowboard sérülés miatt kihagyó 2004-es bajnok ezzel az autóval a győzelemre esélyesek közé tartozik, nem lenne meglepetés, ha ő kasszírozná a 20 pontot. Ezt szeretné tenni Turán Frigyes is, aki ismét a Bozian-féle Peugeot 307 WRC-vel indul. Ezt az ötösfogatot további WRC-k egészítik ki, illetve az igen erős A8-as mezőny, Hideg Krisztián itt kettőből kettőnél tart - nagy csata várható a dobogós helyekért.

Fotó: Bertalan Miklós [origo]

Az országos bajnokságban Asi 100 százalékos teljesítménnyel áll az élen


Az országos bajnokságban Asi 100 százalékos teljesítménnyel áll az élen, ezt a sorozatot szeretné folytatni. Az őszi világbajnoki fellépésre való gyakorlásra kiváló alkalom a hétvégi verseny, az idegen pályák miatt. Az N4 mezőnye a megszokotthoz hasonlóan igen népes, és remek párosokat vonultat fel. Őket egészíti ki néhány szlovák és lengyel egység, a már ismerős Béres József és Grzyb lehet a magyarok legnagyobb vetélytársa. Az S1600-os kategória is alaposan kibővült a külföldi indulókkal, összesen heten lesznek.

Az első osztály mellett a historicosok és a másodosztály is színre lép, 7, illetve 45 indulóval.

A pénteki prológ 17 órakor kezdődik az ózdi Városi Stadionban, míg szombaton és vasárnap 10 óra körül indul a mezőny. A salgótarjáni céldobogóra késő délután ér majd az első autó.

A Nyílt Rally Bajnokság állása:

1.

Herczig/Baranyai

Subaru Impreza WRC

37

2.

Spitzmüller/Kazár

Mitsubishi Lancer WRC

32

3.

Ifj. Érdi/Csökő

Subaru Impreza WRC

27

4.

Hideg/Kerék

Mitsubishi Lancer Evo VI

20

5.

Turán/Zsíros

Peugeot 307 WRC

17

6.

Rongits/Hannus

Mitsubishi Lancer Evo VII

11



Az Országos Rally Bajnokság állása:

1.

Asi/Pikó

Mitsubishi Lancer Evo IX

48

2.

Hadik/Juhász

Subaru Impreza N12

39

3.

Trencsényi/Trencsényi

Mitsubishi Lancer Evo IX

32

4.

Pethő/Rubóczky

Mitsubishi Lancer Evo IX

30

5.

Osváth/Farnadi

Mitsubishi Lancer Evo IX

28

6.

Ifj. Tóth/Patkó

Peugeot 207 S2000

21