Olcsó Opel az egykori Wartburg-gyárból

Vágólapra másolva!
Komolyan fontolgatja az Opel, hogy a Corsa leegyszerűsített technikájával olcsó tömegmodellt dobjon piacra. A gyártás maradna Eisenachban.
Vágólapra másolva!

Olcsó tömegmodell piacra dobásával szeretné magát egyenesbe hozni az Opel, az újdonságba a Corsa közel végtelenségig leegyszerűsített technikája kerülne. Vannak már ötletek a gyártás helyszínére is, az Opel maradna a Corsa szalagjainak is otthont adó egykori Wartburg-paradicsomban, Eisenachban, de ez nem feltétlenül jelenti a márka feltámasztását. "Eisenach egyenlő a Wartburggal" - ismerte el a General Motors európai részlegének egyik szóvivője. "Ennek ellenére még nincs konkrét döntés az új modell nevéről, egyelőre nem esett szó a Wartburg újjáélesztéséről sem."

Segíthet az Opelnek a döntésben, hogy a Renault sikerrel vitt végig egy hasonló projektet a Daciával, egyre kevesebb panasz érheti a román márka modelljeit. Hasznosak lehetnek a tervek az Opel túlélése szempontjából is, amennyiben esetleg zátonyra futnának a Fiattal, Magnával és egyéb befektetőkkel folytatott tárgyalások, a gyár még mindig építhetne az olcsó tömegmodellre. Az Opel a 90-es években vette át az eisenachi Wartburg-gyárat.