Nem lesz olcsó Porsche roadster

Vágólapra másolva!
Továbbra is az exluzív márkák sorában akar maradni a Porsche, Wolfgang Dürheimer fejlesztési igazgató szerint ezért szó sem lehet egy olcsó roadster kifejlesztéséről.
Vágólapra másolva!

Tekintettel a Volkswagen és a Porsche egyesülésére, nemrég felmerült, hogy a stuttgarti cég kínálatában is megjelenhet a Volkswagen Detroitban bemutatott roadsteréhez hasonló modell. Ezzel jelentősen szélesíthette volna vásárlókörét a Porsche, ez a modell ugyanis a meglévő modelleknél olcsóbban kerülhetett volna a kereskedésekbe.

Csakhogy a Porsche egyelőre nem tervezi, hogy kedvezőbb árú belépőmodellt dobjon piacra, méghozzá rögtön két okból. Egyfelől a válság miatt takarékosabban bánik a fejlesztési forrásokkal, másfelől amúgy is szeretne a prémium márkák sorában maradni. Wolfgang Dürheimer fejlesztési igazgató szerint egy olcsó roadster nem egyeztethető össze a márkáról kialakult képpel, ezért szó sem lehet elkészítéséről.

Dürheimer az auto, motor und sportnak elárulta, hogy a Porsche jelenleg egyetlen új modellen sem dolgozik. Folyamatos a munka a tervezett új projektekkel és egyéb kitűzött célokkal kapcsolatban, ezek sorában azonban új modellszéria megvalósítása nem szerepel.

Forrás: [origo]


Biztos, hogy nem kap Porsche-emblémát a VW új roadstere