Különkiadással indít a Lotus Evora

Vágólapra másolva!
Európában júniustól kapható a Lotus legújabb modellje, az Evora, a piaci start tiszteletére 450 darabra limitált különkiadás készül.
Vágólapra másolva!

Már tavaly júliusban megmutatta a Lotus, hogy fog kinézni legújabb modellje, az Evora, ám hiába tűnt szériagyártásra abszolút érettnek az autó, a mérnökök pár hónapot még elszöszmötöltek a finomításokon. Idén először arról beszélt a gyár, hogy májusban indul az értékesítés, nemrég viszont kiderült, hogy egy hónapot csúszik a premier. Ez viszont már biztosnak látszik, ennek apropóján a Lotus nyilvánosságra hozott néhány új fotót az akár 2+2 üléses sportkocsiról.

50 412 euró (14,46 millió forint) lesz az induló ár, ennyiért a kétüléses konstrukcióhoz lehet hozzájutni. A hátsó két ülésért további háromezer eurót kell fizetni. Egyelőre nincs szó amerikai forgalmazásról, pedig hírességek sora akar az autóból, többek között Jay Leno, George Clooney és Kevin Spacey is érdeklődött.

A piaci start tiszteletére a Lotus rögtön különkiadást készít az Evorából, 450 darab készül a Lotus Evora Launch Editionből. Ardent Red vagy British Racing Green vörös, illetve zöld színekben lesz elérhető a limitált széria, 2+2 üléses kialakítással, Alpine audiórendszerrel, bi-xenon fényszórókkal és tolatókamerával. Az Evora gépteteje alá kerülő 3,5 literes V6-os motor 276 lóerős, legnagyobb nyomatéka 342 Nm, százra valamivel több mint öt másodperc alatt gyorsul. Városban átlagosan 12,4, országúton 6,5 litert fogyaszt száz kilométerenként.

Forrás: [origo]