Jubileumi különkiadások a Minitől

Vágólapra másolva!
Idén ünnepli fennállása ötvenedik évfordulóját a Mini. A jubileum tiszteletére két limitált szériát dob piacra.
Vágólapra másolva!

Egyetlen jubileumi ünnepségsorozat sem lehet teljes limitált szériás modellek gyártása nélkül, a Mini sem feledkezett el különkiadásokat készíteni 50. születésnapja tiszteletére. Hétvégén került sor a nagy ünnepségre Silverstone-ban, a Mini United keretein belül, itt rántották le a leplet a két különlegességről, amelyeket egyes londoni városrészekről neveztek el.

50 Mayfair és 50 Camden néven készültek a limitált szériás Minik, amelyek az 1,6-os szívó és turbómotorral, valamint az 1,6 literes dízellel is elérhetőek lesznek. Piacra szeptemberben kerülnek, gyártásukat pedig szigorúan egy esztendőre korlátozták.

A tervezők egyedi felnikkel, fényezéssel és beltéri anyagokkal látták el a szériákat, továbbá egy 50-es felirattal ellátott nagy plecsni került a hűtőrácsra. A Mayfair a retrósabb, ennek a modellnek kiegészítő fényszórók is kerültek hűtőrácsára.

Modernebb hangulatot áraszt a Camden, kabinjában az ezüst és fehér szín a meghatározó, emellett sportülésekkel is felszerelték. Mindkét modellbe exkluzív hifi és Mission Control névre keresztelt rendszer került, amely folyamatosan elemzi a jármű és a közlekedési táblák jelzéseit, szükség esetén biztonsági figyelmeztetéseket küldve a sofőr felé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről