Hivatalos fotókon a BMW 5 Gran Turismo

Vágólapra másolva!
Megérkeztek a hivatalos adatok a tanulmányként a márciusi Genfi Autószalonon bemutatott BMW 5 Gran Turismóról.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön kiszivárgott néhány fotó a BMW legújabb modelljéről, az 5-ös sorozatból készített Gran Turismóról, amelyre a BMW a szokásos módon reagált: gyorsan szétküldte a hivatalos sajtóanyagot. Tanulmányként márciusban, a Genfi Autószalonon mutatkozott be a kupés 5-ös, a szériaváltozat gyakorlatilag teljesen hű maradt a koncepcióhoz.

Sport Activity Vehicle-nek hívja új modelljét a BMW, vagyis valami hasonló vele a cél, mint annak idején az X6-tal. Egyszerre akarja nyújtani egy ferdehátú sportosságát a szabadidőautók jellegzetességének számító magas üléspozícióval, de közben hasonlóan praktikus és tágas szeretne lenni, mint egy egyterű.

A GT külsejét és kabinját is a 7-es inspirálta, de a BMW szükségszerűen sportosabbra próbálta venni a stílust. Keret nélküli ajtókat szereltek fel például a mérnökök, először egy limuzin jellegű BMW-re, a csomagtér is két részletben nyílik, mint a praktikus kombiknál vagy a Skoda Superb esetében. Ellentétben a tanulmánnyal ötszemélyes kialakítással készül a GT, két további ülést felárért lehet rendelni.



Se nem szedán, se nem kombi, valahol félúton
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


Padlólemezként az 5-ös sorozat új generációjának módosított platformját használták, a GT teljes hossza 4998, szélessége 1901, magassága 1559, tengelytávja pedig nagylimuzinokat megszégyenítő 3070 milliméter, vagyis minden tekintetben nagyobb, mint az aktuális 5-ös. Kezdetben három motor szerepel majd a kínálatban, a háromliteres, duplaturbós 306 lóerős sorhatos, a 4,4 literes, duplaturbós 408 lóerős V8-as, illetve a 235 lóerős, háromliteres dízel. Sorrendben 6,5, 5,5 és 6,9 másodperces százas sprinteket biztosítanak a motorok, hivatalos premier Frankfurtban lesz, az értékesítés télen kezdődik.