890 lóerős Corvette a Geigertől

Vágólapra másolva!
Nem hagyhatta érintetlenül a Chevrolet Corvette-et a Geiger. A tuningcég módosításai révén 890 lóerőre ugrott a sportkocsi csúcsteljesítménye.
Vágólapra másolva!

Nagy lehetőségeket kínál a tuningcégek számára a Corvette, erős alapból tudnak igazán különleges sportkocsit gyúrni. Dolgoztak egy kicsit a Geiger mérnökei is, kreációjuk a Corvette Z06 biTURBO nevet kapta. Főleg a motorral foglalkoztak a németek, a hétliteres LS7 jelű blokkot először is 7,6 literesre fúrták fel, majd két nagyteljesítményű turbófeltöltőt szereltek rá.

Hogy a motorból valóban kihozhassák a maximumot, extra légbeömlőket vágtak a motorháztetőbe, de még a kipufogónál is optimalizálták a légáramlást. A módosítások révén 890 lóerőt sikerült kipréselni a motorból, a csúcsnyomaték 940 Nm-re ugrott, amely a Geiger szerint elegendő ahhoz, hogy a ragadozószerűen neonzöld-feketére fényezett autó 354 km/órás tempóig gyorsuljon.

Minden olyan műszaki változtatást elvégzett a tuningcég, amely biztosítja, hogy az autó megbirkózzon a hatalmas erővel, optimalizálták a váltót, szénszálas anyagból készült főtengelyt építettek be és a hátsó differenciálmű is erősebb lett. Geiger-féle, állítható lengéscsillapítók kerültek az autó alá, melybe bukókeret is került. Ami a külsőt illeti, nem lihegték túl a karosszéria-csomagot a németek, lényegében meghagyták a Corvette eredetileg is karakteres formavilágát, csak arra ügyeltek, hogy a feltöltők szabadon tudjanak lélegezni.