Eltűnhet a Lancia

Vágólapra másolva!
Megpecsételődhet a Lancia jövője azzal, ha a Fiat megszerzi az Opelt. Az olasz prémium márka tavaly mindössze százezer autót adott el világszerte.
Vágólapra másolva!

Még tart a versenyfutás az Opelért, több komoly jelentkezővel is számol a GM, a legfrissebb hírek szerint azonban komoly következményei lehetnek a Lancia szempontjából, ha a Fiat lesz a befutó. Az olaszok a Chryslerrel már kötöttek egy stratégiai szövetséget, az Opel megszerzésével ezt terjesztenék ki háromágúra, emiatt viszont akár nehéz döntések meghozatalára is kényszerülhet a gyár.

Amennyiben létrejön a Fiat-Chrysler-Opel csoport, az könnyedén jelentheti azt, hogy légüres térbe, jövőkép nélküli helyzetbe kerül a Lancia. Sergio Marchionnéhoz, a Fiat vezérigazgatójához közel álló forrás beszélt erről az Automotive Newsnak, valószínűsítve, hogy a tervezett egyesülés a márka végét jelentené.

Hosszú ideje a Lancia a csoport egyik legrosszabbul teljesítő márkája, tavaly valamivel több mint százezer autót adott el, ami globális szinten elenyészőnek számít. Nem biztos, hogy a Fiat a nagy autópiaci bevásárlás után még a Lancia életben tartására is szeretne költeni, hivatalos döntés mindenesetre még nem született.