Az Insignia a legkelendőbb Európában

Vágólapra másolva!
Az Év Autója, a legkelendőbb középkategóriás modell Európában, legalábbis az első negyedéves eredmények alapján. A hatalmas kereslet miatt az Opel még további három műszakban gyártja az autót.
Vágólapra másolva!

Az Opel sorsa hetek óta kétségekben tartja a márka híveit, pedig másról is lehetne beszélni. Az Év Autója díjat elnyerő Insignia például egyelőre beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ugyanis a modellt Európában nagyon viszik. Az első negyedéves eredmények alapján elmondható, hogy az Insignia messze lenyomta összes riválisát a középkategóriában, több mint százezer rendelést adtak el a modellre.

Az Opel ezért kénytelen módosítani a gyártási tervein, májusban a németek három új műszakot indítottak a rüsselsheimi üzemükben. Az Opel szerint ez az eredmény is jelzi (akár a márka iránt érdeklődő cégeknek is), mennyi potenciál van a márkában, amelynek így 82 százalékkal nőttek az eladásai a kategóriában tavalyhoz képest.

Minden harmadik vásárló kétliteres 160 lóerős CDTI motort választott kocsijába, így nem meglepő, hogy az új Insigniák majdnem felébe turbódízel erőforrás került. Népszerű volt a DVD navigációs rendszer és a vásárlók kicsivel több mint harmada FlexRide aktív felfüggesztéssel vette meg autóját. Az Opel a közeljövőben további sikerekre számíthat, hiszen jön az Insignia kombi változata, valamint nyáron megérkezik a piacra 5,2 literes fogyasztású, kilométerenként 136 gramm szén-dioxidot kibocsátó EcoFLEX is.