AMG-csomag a Mercedes S és CL osztályhoz

Vágólapra másolva!
Történetében először a Mercedes AMG-sportcsomagot kínál az új S osztályhoz és a CL kupéhoz. A limuzin esetében a normál és hosszú tengelytávú változathoz is rendelhető a sportos külső.
Vágólapra másolva!

Nemrég, a New York-i Autószalonon előtt hozta nyilvánosságra az új S osztály hivatalos adatait a Mercedes, amelyhez AMG-sportcsomag is rendelhető lesz. Ugyanezt a pakkot a CL kupé vásárlói is választhatják ezentúl, a márka történetében ez az első alkalom, hogy ezekhez a modellekhez AMG-csomag válik elérhetővé. A CL esetében a választási lehetőség korlátozott, a lehetőség csak a CL550 és CL550 4MATIC változatokhoz adott.

Az AMG-féle dizájncsomag új első kötényből, küszöbökből és egyedi hátsó lökhárítóból áll, de különlegesek a négyszög alakú kipufogóvégek is. Új fejlesztésű, 19 colos felnik teszik teljessé a külső átalakítást, opcionálisan 20-asok is rendelhetőek. Elöl 255, hátul 275 milliméter szélesek a gumik, az ezüst színű féknyergekre Mercedes-logót festettek.

Ültetés is része az AMG-csomagnak, a karosszéria 15 milliméterrel kerül közelebb az aszfalthoz. A kabinban a rozsdamentes acélból készült sportpedálok a legfeltűnőbbek, ezen felül AMG-feliratos szőnyegeket, a szériaváltozattól eltérő kárpitozást és új bőrkormányt tartalmaz a csomag.

Forrás: Mercedes-BenzForrás: Mercedes-Benz
Forrás: Mercedes-BenzForrás: Mercedes-Benz