Grönholm újra WRC futamon

Vágólapra másolva!
Tizenhat hónap kihagyás után Marcus Grönholm visszatér a rali világbajnokság vérkeringésébe, igaz csak egy futam erejéig. A korábbi kétszeres világbajnok ezúttal a Prodrive 2008-as Impreza WRC-jével próbál szerencsét.
Vágólapra másolva!

Két éve azt mondta, hogy visszavonul, de nem teljesen véglegesen. Akkor sokan nem tudták, hogy pontosan mire gondol, de nemsokára már a ralikrosz pályákon láthattuk. Ennyi azonban nem volt elég, Marcus Grönholm visszatér a rali világbajnokságba, csak nem a már megszokott körítéssel.

Ahhoz képest, hogy tavaly a szezonzárón még az új Focus RS-sel parádézott, most elhagyja a Ford csapatát. A finn kétszeres világbajnok a Prodrive csapat Impreza WRC-jével tér vissza, méghozzá a Portugál-ralin. Egyelőre a tervek szerint csak egy futamos beugrásról van szó, ezt is a Portugál turisztikai hivatal támogatásával sikerült összehozni.

A Prodrive mégis bízik benne, hogy ennél azért több lesz a visszatérés, hiszen szeretnék a Subarut meggyőzni, hogy kár volt év elején törölni a rali programot. Ennek megfelelően az alapvetően 2008-as fejlesztésű Impreza WRC-n történt néhány változás, a futóműben például áttértek az Öhlins márkára.

Forrás: [origo]

Természetesen Grönholm nem egyik pillanatról a másikra ül bele a Subaru modelljébe, már tesztelte az Imprezát, és méga verseny előtt is menni fog vele. Azt nem tudni, hogy a finn pontosan hová várja magát, de a Prodrive részéről nagyon bizakodóak, hiszen egy ekkora legendának valószínűleg nem kell sok idő ahhoz, hogy újra felvegye a ritmust.