Elektromos Porsche a Ruftól

Vágólapra másolva!
A brutálisan erős Porsche tuningjairól híres Ruf most egy teljesen új oldaláról mutatkozott be, ugyanis a Genfi Autószalon megmutatták az elektromos Porsche tanulmányát, amit 2010-től kis szériában gyártani is fognak.
Vágólapra másolva!

Úgy néz ki, hogy a Ruf megtalálta a Porsche számára a megoldást, hogy hogyan javítsanak a modellpalettájuk átlagos szén-dioxid kibocsátásán. A Porsche ugyanis évek folyamatosan az ellen ágál, hogy nekik is be kelljen tartani a jövőben bevezetésre kerülő környezetvédelmi szabályokat.

A Ruf most megmutatta, az is lehetséges, hogy egy Porschéból nem jön ki károsanyag. A brutálisan gyors és nagyon erős tuningmodelljeiről híres gyártó ugyanis megalkotta az elektromos meghajtású 911-est, amelyet a Genfi Autószalonon be is mutattak.

Forrás: RufForrás: RufForrás: Ruf


Az autó hálózatról is tölthető, de állítólag a mozgási energiát is visszaalakítja, ha éppen gurulunk, vagy fékezünk. A motor illik egy Porschéhez, hiszen 362 lóerős teljesítményre képes, a nyomatéka pedig az elektromos motorokhoz illően brutális nyomatékot produkál, egész pontosan 950 Nm-t. Az autó tömege az akkumulátorok ellenére nem lett nagyon vészes, bár az 1695 kilogramm nem is kevés. Azért így is 5 másodpercen belül gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órára, a végsebessége pedig 250 km/h. A Ruf szerint nagyobb akksikkal akár 320 km/óra is elérhető lenne.

Az autó kisszériás gyártása várhatóan 2010-ben indul be.