Nép-roadstert gyártana a Porsche

Vágólapra másolva!
A Porsche első sorozatgyártású modelljének, a 356-nak hagyományai nyomán könnyű és alacsony teljesítményű, de mindenekelőtt megfizethető sportautót építene.
Vágólapra másolva!

A Porsche első sorozatgyártású modellje a 356 volt, amelyet 1948-ban kezdett gyártani Ausztriában. A messze 1000 kilogramm alatti kétüléses kisautó mindössze 40 lóerős volt, és a gyár most úgy gondolja, ismét volna igény az azóta már klasszikussá vált modell méltó utódjára.

Már aligha fokozható, de főleg egyre nehezebben kezelhető az 500 lóerős, ikerturbós motorszörnyek teljesítménye, és a Porsche szerint talán nem mindenki a nagy teljesítményszint miatt választaná a német gyár valamelyik modelljét.

A gyártók sorra mondanak le a nagy lökettérfogatú erőforrásokról, így a Porsche részéről is logikus volna egy hasonló lépés. Ráadásul házon belül akadna platform egy kisteljesítményű autó alapjához, hiszen a Volkswagen már elkészítette a Bluesport roadster tanulmányt, amelyet Detroitban be is mutatott. Ráadásul, ha a közös alapra épülő Porsche teljesítményben nem volna ellenfele annak a modellnek, amelyet a Volkswagen tervez, mindkét cég számára gazdaságilag előnyös volna a platform használata.

Forrás: [origo]

A Porsche egyelőre nem tette közzé, hogy maradna-e a bokszer erőforrásnál, vagy a Volkswagen meglehetősen kiterjedt palettájáról választana valamilyen négyhengeres, turbós erőforrást. Mindenesetre valószínűleg sikeres volna egy könnyű, nem túl nagy teljesítményű, így megfizethető és alacsonyabb környezeti terhelést jelentő modell, amelyen a Porsche logó díszelegne.