Nulla csillag a kínai Brilliance BS4-nek

Vágólapra másolva!
A német autóklub, az ADAC az új EuroNCAP szabványok szerint végezte el a Brilliance BS4 töréstesztjét, amely borzalmas, nullacsillagos értékelést hozott.
Vágólapra másolva!

Az új EuroNCAP előírások szerint a tesztelés során az utasok védelmi szintjén felül beszámítják, hogy az autónak van-e sebességhatárolója, biztonsági öv-csipogója és emellett szükség van egy elektronikus menetstabilizálóra is, hogy ötcsillagos értékelést kapjon. Ilyen és ehhez hasonló szigorítások mellett a Brilliance egy csillagot sem tudott szerezni a teszteken, míg a régi rendszerben állítólag akár hármat is szerezhetett volna a felnőtt utasok védelméért.

Az ADAC szerint az autó nagy problémája, hogy az utas légzsákját rossz helyre építették és, hogy éles acélelemeket nem takartak le. Emellett kiemelik, hogy a kocsi pedáljai is sérülést okozhatnak a vezető lábának. A Brilliance típusait importáló HSO Motors Europe ugyanakkor megkérdőjelezte az ADAC tesztjét, megemlítve, hogy osztrák, svájci és holland autóklubok mind három csillagot adtak az autónak és kiemelve, hogy a töréstesztek elvégzését nem a brüsszeli székhelyű EuroNCAP rendelte el, így annak eredményét nem kell figyelembe venni.

Fotó: ADAC