Újabb izmos MiTo tuning a Fiattól

Vágólapra másolva!
A Genfi Autószalonon bemutatott MiTo GTA mellé újabb sportos variánst készít a Fiat. A MiTo Veloce 35 lóerővel lesz izmosabb az alapváltozatnál.
Vágólapra másolva!

A Fiat március elején, a Genfi Autószalonon mutatta be a MiTo GTA-t, amelynek 1,8 literes motorjához mért 240 lóerős teljesítménye a csúcskategóriát képviseli a sorozatban.

A Fiat nem tétlenkedik, hiszen hamarosan bemutatják az alapváltozat és a GTA közé illeszkedő MiTo Veloce modellt. A házilag tuningolt autó a széria 1,4 literes, négyhengeres turbómotort kapja, ugyanazokkal az extra elemekkel, mint amivel a Grande Punto Abarth SS modellt látták el. Így a MiTo Veloce 180 lóerős lesz, ami 35-tel több, mint az alapváltozat teljesítménye.

A teljesítménynövelés mellett természetesen nagyobb könnyűfém kerekeket, erősebb fékrendszert és sportosabb felfüggesztéseket, valamint agresszív légbeömlőket és légterelőket is kap a Veloce.

Forrás: [origo]

Az Alfa-Romeo az április 1-jén nyitó AutoRAI 2009 kiállításon, Hollandia legnagyobb autós eseményén mutatja be a MiTo Velocét, Amszterdamban.