Új pályázó a leggyorsabb hibrid címre

Vágólapra másolva!
Az Italdesign tervezőcég egy újabb futurisztikus tanulmánnyal érkezik Genfbe. Az autóról az olaszok azt állítják, hogy a leggyorsabb hibrid lesz.
Vágólapra másolva!

Keveset tudni még a Frazer Nash névre keresztelt tanulmányautóról, amelyről csupán egy vázlat szivárgott eddig ki. Látva mélyen hátranyúló üvegkupoláját és A-oszlopának különleges kialakítását, úgy tűnik, hogy valószínűleg nagymértékben át kell majd alakítani, ha valaha szériagyártásba kerül. Giugiaróék állítása szerint csúcssebessége 300 km/óra, és mindössze 50 gramm szén-dioxidot bocsát ki kilométerenként. Ezekkel a mutatókkal mindenképpen felkelthetné a Genfi Autószalon közönségének érdeklődését, de, hogy pontosan milyenek a kocsi műszaki specifikáció, csak a március másodiki bemutatón tudhatjuk meg.

Az Italdesign egyébként már tavaly is bemutatott egy hibrid-sportkocsit Genfben Quaranta néven, ezért elképzelhető, hogy a Frazer Nash annak a továbbfejlesztett változata lesz. Az olaszok akkor azt állították a 3,3 literes V6-os benzinessel, és két elektromos kerékagy-motorral ellátott, 268 lóerős Quarentáról, hogy négy másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, ennél valószínűleg a Frazer Nash sem lesz lassabb.

Forrás: [origo]