Vágólapra másolva!
Halálos kimenetelű balesetet okozott a Dakar-rali egyik kísérőkamionja.
Vágólapra másolva!

Az argentin Marcelo Sanchez által vezetett teherautó a chilei Santiagótól 400 kilométerre északra fekvő Pejerreyesben eddig ismeretlen okokból összeütközött egy személyautóval. A kocsi két utasa életét vesztette. A teherautó sofőrjét a rendőrség őrizetbe vette.

Nem ez az első halál az idei Dakaron: szerdán holtan találták a vasárnap eltűnt francia motorost, Pascal Terryt.

A Párizs-Dakar néven ismertté vált, tavaly elmaradt verseny idén Argentínába és Chilébe költözött, január 3-án rajtolt, 17-én lesz a befutó. Sorra búcsúznak a toppilóták: az összesítettben vezető Nasser Al Attiyahot kizárták, mert nem érintette az ellenőrző pontokat, pénteken pedig a mitsubishis Stéphane Peterhansel kényszerült feladni a küzdelmet, miután kigyulladt autójának motorja.

A magyar csapatok jól szerepelnek. Bár a Szalay Dakar Team kamionja hamar kiesett, Szalayék háttértámogatás nélkül, műszaki problémáik ellenére is folytatják - jelenleg az 56. hely az övék -, Lisziék a 63., a legeredményesebb páros, a Palik-Darázsi duó összetettben a 12. helyen áll. Az egyetlen magyar motoros, Dési János a 35. helyen várja a vasárnapi folytatást (a szombat pihenő- és szerelőnap).

A Dakar 2009 legfrissebb hírei a dakar.hu weboldalon követhetők.