Bemutatkozott a Kia Soul'ster

Vágólapra másolva!
Részletes információkat közölt a koreai gyártó az új kabrió-pickup tanulmányáról, amelyet a Detroiti Autószalonon mutattak be.
Vágólapra másolva!

A Soulon alapuló tanulmányautóról néhány nappal ezelőtt már írtunk, de akkor még csak egy kép állt rendelkezésre. Most még több fotóval szolgált a gyártó a Soul'sterről, amelyeken jól látszik, hogy az autó két részből álló, bukókeretben csúszó tetejét, hogyan lehet a két üléssor fölött egymástól függetlenül kinyitni. Szemben a legtöbb tanulmánnyal, a koreai autóban a váltóján kívül több másik manuálisan működtethető alkatrész is helyet kapott, így nem csupán tetejét kell az utasoknak maguknak nyitni, de ablakait is saját kezűleg kell le- és feltekerni. Műszerfala hasonlít a szériagyártású Souléhoz, de a műszereket és a kormányt is lecserélték feltűnőbb darabokra, és az ülések is újak.

Bár még nem jelentették be, hogy elkészítik-e Soul'ster szériaváltozatát, de sokat elmond a gyár terveiről, hogy a modellbe különböző négyhengeres motorokat szánnak. Ezek közé az 1,6 literes, 124 lóerős és egy kétliteres, 140 lóerős benzinmotor, valamint egy 1,6 literes, 124 lóerős dízel is tartozhat, tehát az ötajtós Soul motorjai. Mindenesetre valószínűleg sokan szívesen látnák az utcán a karakteres külsejű Kiát, amellyel a gyártó célja egyértelműen egy fiataloknak szóló élményautó megalkotása volt.

Forrás: [origo]

Kattintson a képre a galériához!