900 lóerős Ford GT

Vágólapra másolva!
A Heffner Performance nevű amerikai tuningcég épített egy egyedi Ford GT-t. Az erőnövelő kúra után az amerikai szupersportkocsi teljesítménye 900 lóerő lett.
Vágólapra másolva!

Jason Heffner tuningmágus kezei közül került már ki korában 930 lóerős Lamborghini Gallardo, de épített már át Ford GT-ket is. Heffner 2006-ban találkozott először a Ford GT főtervezőjével, Camilo Pardóval, és bár először nem volt fesztelen a hangulat kettőjük között, mégis sikerült közösen alkotni egy újabb autót, amely a Heffner Performance Ford GT Camilo Pardo Edition nevet kapta.

Az egyetlen példányban létező szupersportkocsi 900 lóerő feletti teljesítménnyel, fekete BBS könnyűfém felnikkel, ultra erős Brembo fékekkel és persze a klasszikus amerikai versenyautókat idéző, kéttónusú fényezéssel hívja fel magára a figyelmet. A beltérben fekete bőrülések, krómozott váltógomb és alumínium betétek uralják a látványt.

A motorháztető alatt a Heffner által kezelésbe vett ikerturbós V8-as erőforrás dolgozik, amellyel az autó 19 másodperc alatt éri el a 322 km/órás sebességet, a negyedmérföldes egyenes végén pedig már 241 km/órával száguld. A GT gyorsan gazdára is talált, új tulajdonosának ez lesz az ötödik ilyen modell a garázsában.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]