Vágólapra másolva!
Az új S60 koncepcióautót 2009 január elején leplezik le a Detroiti Autószalonon, a szériaváltozatról valószínűleg a 2009 őszén megrendezésre kerülő Frankfurti Autószalonon rántják le a leplet.
Vágólapra másolva!

A Volvo S60 modellje jelenleg a legöregebb modell a svédek palettáján, így igencsak megérett már a modellváltásra. A második generáció a fotók alapján megtartja majd a kupészerű, erősen lejtő tetővonalat, de a karosszéria válla új formát kapott, mivel egy kettős hullámot is belerajzoltak a formatervezők. Orra a nemrég bemutatott XC60 szabadidő-autót idézi, a fényszórók és a hűtőmaszk alakja is hasonló.

"A koncepcióautó formaterve élményekkel teli vezetést garantál, és biztosak lehetünk benne, hogy az új S60 minden eddiginél sportosabb vezetési élményt nyújt majd" - nyilatkozta Stephen Odell, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója az autóról.

"Ez a koncepcióautó a következő szintre emeli a dizájn DNS-ünket. Egy forradalmian új szemléletmódról beszélhetünk, ami azt jelenti, hogy alapjaiban újítjuk meg autóink külső megjelenését. Vevőink új S60 iránti elvárásai tükröződnek a koncepcióautóban. A beltérben még ennél is merészebbek voltunk - a távoli jövőt idéző látványra helyeztük a hangsúlyt." - mondta Steve Mattin, a Volvo Cars designért felelős igazgatója.

A beltér jellegzetes elemei között megtalálható a kézzel megmunkált, Orrefors-kristályból készült lebegő középkonzol. Hullámalakja a műszerfaltól egészen a hátsó könyöktámaszig végigfut. A lebegő kristályborításba finoman beágyazódnak az ergonómikus tervezésű középkonzoli kezelőszervek.

Forrás: [origo]Forrás: [origo]