Lehullt a lepel a négyajtós Ford Fiestáról

Vágólapra másolva!
Kínában mutatta be a Ford az új Fiesta négyajtós, lépcsőshátú változatát, melyet csak az ázsiai és észak-amerikai piacokon fognak forgalmazni.
Vágólapra másolva!

A Fiesta szedán verziójának bemutatása nem okozott különösebb meglepetést, mivel a tavaly ugyanitt megrendezett kiállításon már jelen volt a Verve négyajtós-koncepció, amely alapján a szériagyártásra kész változat készült. A most bemutatott autó azonban kevésbé lejtő tetővonallal, egyszerűbb lámpákkal, és kisebb kerekekkel rendelkezik.

A lépcsőshátú Fiesta gyártását a Ford a nanjingi üzemében tervezi beindítani még az idén, majd 2010-től a Thaiföldi és a Mexikói gyárakban is megkezdődik az autó összeszerelése.

Az Ázsiai piacokon már jövő év elején megkezdik a négyajtós Fiesták értékesítését, majd ezt követően Észak-Amerikába is eljut a kocsi. Az autó európai piacra való bevezetését egyelőre nem tervezi a Ford.

A négyajtós Fiesta motorkínálatáról egyelőre annyi információ szivárgott ki, hogy a belépő 1,4 literes 60 lóerős erőforrás mellett az Amerikába szánt 1,6 literes motor fogja színesíteni a választékot.

Forrás: [origo]