Egyedi autókat épít a Ferrari

Vágólapra másolva!
Idén augusztusban szemfülesek egy titokzatos Ferrari-prototípust láthattak körözni a gyár maranellói tesztpályáján. A Ferrari most elárulta a nagy titkot.
Vágólapra másolva!

Aki a képek láttán arra számított, hogy egy újabb szupersportautóval gyarapodik a Ferrari kínálata, most csalódnia kell. A maranellói pályán köröző, augusztusban lefülelt prototípus ugyanis nem egy újabb széria előhírnöke, hiszen a hosszas tervezés, építés és tesztelés eredménye csupán egyetlen autó lesz. A Fioravanti által tervezett különleges Ferrari egy tehetős japán gyűjtőhöz, Junichiro Hiramatsuhoz vándorol majd, aki egy tíz évvel ezelőtti Fioravanti tanulmány formáit szerette volna viszontlátni saját Ferrariján.

Az autó az SP1 nevet kapta és az F430 alapjaira építette a gyár. A Ferrari egyébként jelezte, hogy visszatér karosszériaépítő hagyományaihoz, amelyben a már említett műhely mellett a Pininfarinával és a Zagatóval is együtt dolgoznak. A Portfolio nevű program keretein belül bárki rendelhet magának egyedi karosszériával rendelkező, garanciális Ferrarit (kivéve az 599 GTB-t és a vadonatúj Californiát), csak egy vaskos bankszámla kell hozzá.