Négyajtós kupéként visszatér a 8-as BMW

Vágólapra másolva!
Amikor tavaly bemutatták a BMW CS tanulmányát, akkor már sokan sejtették, hogy a bajorok valami nagy durranásra készülnek. A legfrissebb hírek szerint visszatér 8-as BMW a cég kínálatába, méghozzá a CS-re épülő négyajtós kupé formájában.
Vágólapra másolva!

A hírek szerint a BMW újabb modellsorozatát éleszti fel a tavaly bemutatott CS-tanulmánnyal. A 90-es évek menő kupéja, a 8-as BMW kerül vissza kínálatba, méghozzá egy a CS tanulmányra épülő négyajtós kupé formájában.

Az új zászlóshajó elkészítésével a BMW M-divízióját bízták meg, amely jelenleg az X5-ön és az X6-on alapuló sportváltozatok elkészítésével van elfoglalva. Ludwig Willisch, az osztály vezetője elárulta, a végleges CS kinézete teljesen eltér majd a többi BMW-étől, pontosan ezért bízták meg az M-divíziót a kivitelezéssel. Willisch egyben gyorsan kizárta annak lehetőségét, hogy a kupé az M BMW-ként jelenjen meg.

Természetesen a mai költséghatékony világban már természetes, hogy az olcsóbb és gyorsabb kifejlesztés érdekében az új autó több alkatrésze is az új 7-es sorozatból érkezik. A 8-as a hetesnél mindenképpen hosszabb és szélesebb lesz, és itt sokkal nagyobb szerepet kap majd a sportosság. Két cél lebeg a bajorok szeme előtt, az egyik a mérhetetlen luxus és műszaki tartalom, a másik pedig a komoly GT autókra jellemző hatalmas teljesítmény. Az előző 8-as sorozatból kiindulva a motorháztető alá várhatóan egy V12-es motort raknak a mérnökök, ereje pedig legalább 500 lóerő lehet.

Forrás: BMWForrás: BMWForrás: BMW
Forrás: BMWForrás: BMWForrás: BMW


A merész megjelenésével újra egy olyan modell születhet a BMW háza táján, amely megoszthatja a híveket. Az új 8-as legkorábban 2010-ben mutatkozhat be, és a Porsche Panamera, az Aston Martin Rapide ellenfele lehet. Sok helyen a Mercedes-Benz CLS is vetélytársnak számítják, de ez jóval kisebb, mint a leendő nyolcas. Mivel a CS szériaváltozatának elkészítése az M-divízió minden erőforrását lefoglalja, amíg az el nem készül, szó sem lehet egy esetleges M1 utódról, habár Willisch elmondta, a legendás sportkocsi előtt tisztelgő nemrégiben bemutatott tanulmány nagyon tetszett nekik.