Extrém utcai autót épít a Spyker

Vágólapra másolva!
A holland Spyker meglehetősen viharos múltra tekint vissza, már ami az üzleti eredményeket illeti. A nem túl bőséges anyagi forrásokkal gazdálkodó gyártó - talán a túlélés érdekében - piacra dobja a C8 GTR2 versenyautó utcai változatát.
Vágólapra másolva!

A Spyker a C8 GTR2 Le Mans-i versenyautó tiszteletére limitált példányszámú utcai autót épít. A modell nevét a versenyautó 85-ös rajtszámáról kapta, és semmi kétség nem fér ahhoz, hogy az LM85 vérbeli és brutális sportautó lesz.

A Spyker a modellt a C8 Laviolette rövid tengelytávú padlólemezére építi, ám jelentősen kikönnyíti és meg is erősíti azt, mielőtt beleépítené a körülbelül 450 lóerős erőforrást. Az LM85 várható gyorsulása 3,8 másodperc körül lesz 100 km/óráig, végsebessége pedig 300 km/óra körül alakul majd.

A Spyker mindössze 24 darabot épít az extrém sportautóból, amelyet vélhetően csak a legfanatikusabb - és persze leggazdagabb - autórajongók engedhetnek meg majd maguknak. A holland gyár ezzel a modellel szeretne felülemelkedni pénzügyi nehézségein.

A sportautó mellett egyébként készülőben van egy SUV is, amellyel főleg az Egyesült Államok és Kelet-Európa piacára koncentrálna a Spyker. A D12 nevű modell várhatóan 2009-ben mutatkozik majd be.