Lotus-technológia az új Abarth-ban

Vágólapra másolva!
Megállapodott egymással a brit Lotus és a hamvaiból feltámasztott Abarth. A megegyezés szerint az olaszok új sportkupéjához a következő Elise szolgáltatja majd az alapokat.
Vágólapra másolva!

Az Abarthnak ez a kupé több mint harminc év után az első saját modellje lesz, mivel a mostaniak csak erős motoros, átemblémázott Fiatok. A tervek szerint 2011-ben megjelenő autó egy könnyű súlyú kétüléses lesz, ami a jelenlegi Grande Punto és az 500 sportváltozataival három modellre bővíti az Abarth kínálatát. Ami megjelenése mellett megkülönbözteti majd az angolok modelljétől, az a Fiat új turbófeltöltős, közvetlen befecskendezéses négyhengerese, amely a középmotoros autónak több mint 240 lóerős teljesítményt biztosít majd. Ez drámai menetteljesítményeket jelent majd, mivel a Torinóban készülő Abarth kupé várhatóan csupán 900 kilogrammos lesz.

Az 500 Abarth bemutatóján Luca de Meo Abarth-vezérigazgató még azt mondta az újságíróknak, a megfelelő pénz hiánya miatt egy önálló típus elkészítése még csupán távoli ábránd, ám a Lotus segítségül hívásával az olaszok már egy olyan költségvetésű projektet tudtak kitervelni, amelyet meg is tudnak valósítani. Nem mellékesen így a padlólemez kifejlesztésével sem kell bíbelődni, mert az majdnem teljesen ugyanolyan lesz, mint az egy évvel hamarabb, 2010-ben érkező Elise-é.

Forrás: [origo]