Michelisz a poleból indult, majd kilökték

Vágólapra másolva!
Eddig elképzelhetetlen csodát vitt véghez Michelisz Norbert a Seat Európakupa Brands Hatch-i futamán, amikor az angol versenyzők előtt megszerezte az első rajtkockát, de ez nem maradhatott így. Természetesen ő volt az első, akit a rajt után kilöktek.
Vágólapra másolva!

Egy viccként kezdődött, majd rémálomként fejeződött be a Seat Európakupa negyedik hétvégéjének első napja Brands Hatchban. A legendás ex F1-es pályára a WTCC-vel (túraautó világbajnokság) együtt érkezetett meg a világ talán egyik legerősebb márkakupa sorozata, de ez a rendezők hozzáállásán nem látszott. Nem mindennapi dolog történt, a seatosok nem edzhettek a teljes versenypályán.

A történethez hozzá tartozik, hogy Brands Hatch-i pálya két részből áll. Van egy körülbelül öt kanyarra tehető rövid szakasz, meg van egy az erdőbe kinyúló hátsó rész is. Azért írjuk ezt a körülbelül öt kanyart, mert az egész pálya szinte csak kanyarból áll, itt még a célegyenes is görbe. A rövidebb részt angol túraautó bajnoki futamokon szokták használni, a hosszút meg mindenre. Na már most a WTCC is erre a hosszú pályára érkezett, meg az összes betétfutam, de a rendező arra hivatkozva, hogy ez hangos, mégsem engedte, hogy a seatosok és még több kategória a hátsó részt a szabadedzéseken használják. Gyakorolták tehát az első rövid részt, a többit meg majd az időmérőn, meg a versenyen majd megtapasztalhatják. Esélyegyenlőség ez a javából, hiszen nem egy angol, vagy éppen itt már versenyző menő van a mezőnyben, miközben a mieink most jártak itt először.

Szerencsére Michelisz Norbi megint előhúzott valami olyat, amire mindenki úgy tekintett, hogy jelen körülmények között elképzelhetetlen. A pálya hátsó részét nem ismerve megnyerte az időmérő edzést. Igaz, csak 8 ezreddel, de ez kit érdekel? Felfoghatatlan teljesítmény, pont ezért az edzés után alaposan átvizsgálták az autóját. Igazából senki se érti, de ez benne a szép. Méltó választ adott az angoloknak. Wéber Gábor is hasonló teljesítményre képes, de neki ez most nem jött annyira össze. Azért a 9. rajthely tőle sem rossz, hiszen előtte ő sem körözhetett a hátsó részen.

Sajnos ez a gyorsaság kicsit visszájára fordult a futamon, hiszen természetesen Michelisz Norbi volt az, akire mindenki vadászott. Az első kanyarban kilökték, gyakorlatilag kivégezték, a sóderágyban végezte. Wéber sem járt sokkal jobban, hiszen ő meg 6 kör után esett ki defekt miatt. Idén már ez a sokadik defekt, nem túl jó reklám ez a gumigyártónak. Ezen a futamon összesen heten jártak így, kicsit félelmetes, hogy 14 kört nem bír ki egy ilyen gumi.

Forrás: ZMS

Ennek a képnek kell örülnünk, Michelisz Norbi ismét megvert mindenkit az időmérő edzésen. A versenyen a többiek nem adtak neki esélyt, hogy ezt megismételhesse


A verseny elején tehát ismét boldogok lehettünk, hiszen a Zengő Motorsport csapata ismét bebizonyította, hogy helyük van az európai elitben, de a vége megint katasztrófa. Holnap a mezőny végéről lehet újrakezdeni mindent. A vasárnapi futamot vasárnap 18:30-tól a Eurosport 2-n lehet megnézni felvételről. Talán egy pontszerzésre van esély.