Városi kisautó a McLaren F1 atyjától

Vágólapra másolva!
Gordon Murray és csapata egy új városi kisautó kifejlesztésébe fogott, Type 25 néven. Murray célja, hogy egy Smartnál is kisebb, környezetbarát autót dobjon piacra, amelynek ára körülbelül 6300 euró lesz.
Vágólapra másolva!

A McLaren F1 és a Caparo T1 tervezője körülbelül egy éve alapította a Gordon Murray Design nevű céget, amelynek első, széles körben is sikeres kocsija lehet a Type 25. A készítők reményei szerint a kisautót körülbelül három éven belül piacra is dobhatják és évente 100 ezer darab készülhet majd belőle. Murray még nem árult el semmi konkrétat a modellről, csupán azt tudni, hogy nagy hangsúlyt fognak fektetni a négykerekű környezetkímélő mivoltára és elemeinek variálhatóságára. Az előbbit nem csak az autó emissziós mutatóira vonatkozik, hanem annak előállítására és újrahasznosíthatóságára is.

"Nem a megszokott módon ülsz benne, nem a megszokott módon szállsz ki és be és a bőröndjeidet sem a megszokott módon teszed bele" - árulta el sejtelmesen Murray, aki azt szeretné, hogy legalább még két évig, az első prototípus várható elkészültéig minden Type 25-hoz kapcsolódó információ titkos maradna. Az első Type 25-ösök még egészen biztosan benzines motorokkal jelennek majd meg, de a kocsi variálhatóságának hála, dízeles, elektromos és hibrid hajtáslánccal is készülhetnek majd városi minik.