Jövőre érkezik a Lacetti-utód

Vágólapra másolva!
A Chevrolet októberben leplezi le új kompakt autóját, ami valószínűleg a 2002 óta kapható Lacettit váltja majd a palettán. A Cruze értékesítése jövő tavasszal kezdődik.
Vágólapra másolva!

Sok információt még nem árultak el a Cruze-ról, egyelőre még csak annyit lehet tudni róla, hogy hossza 4,6 méter lesz, tehát két centiméterrel nyúlik tovább, mint egy mai Lacetti kombi. Ezzel a modell már a Golf-kategória felső határait feszegeti, valószínűleg a tágas utastér volt az egyik legfontosabb célkitűzés a tervezéskor.

A lent látható kémfotó alapján elmondható, hogy a kocsi valamivel sportosabb megjelenésű lesz, mint a Pininfarina által tervezett előd. Az orr-rész lekerekített, a fényszórók felcsúsznak a sárvédőkre, a tető pedig körív-alakú.

Feltételezhető, hogy a kocsi a GM Delta névre keresztelt padlólemezére épül majd, ugyanarra, mint az aktuális Opel Astra is. A szűkszavú sajtóközlemény szerint az autót nemcsak Dél-Koreában fogják gyártani, hanem Szentpéterváron is. Európában, Ázsiában, és Észak-Amerikában is kapható lesz, az öreg kontinensen az értékesítés 2009 tavaszán kezdődik.

Forrás: [origo]