Spitzmüller az első idei duplázó

Vágólapra másolva!
Szombathelyi győzelme után Spitzmüller Csaba és Kazár Miklós voltak a leggyorsabbak Veszprém környékén is. A Lancer WRC-t hajtó páros összetettben is felzárkózott Turán Frigyesre, a bajnokságot az ezúttal második helyen végző Benik Balázs teszi háromesélyessé.
Vágólapra másolva!

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Spitzmüller Csaba a szombathelyi győzelme után Veszprémben is diadalmaskodni tudott, így ő az első idén, aki duplázott
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


A szezon legnehezebb versenyének kikiáltott Veszprém Ralira úgy érkezett az eddigi három futam három győztese (Benik, Turán, Spitzmüller), hogy egyformán esélyesek. Prológot ezúttal nem rendeztek, így a versenyen kívüli tesztek után szombat reggel élesben kezdett a mezőny.

Ezúttal - idén első alkalommal - elkerülte az eső a pályákat, helyette a porral és a hőséggel kellett megbirkóznia a párosoknak. Az első, 13,5 km-es szakasz eredményéből nem nagyon lehetett következtetni a folytatásra, hiszen a három élmenőt mindössze 1,6 másodperc választotta el egymástól, Spitzmüller kezdett a legjobban. Herczig és ifj. Érdi WRC-i fértek még be az N-es autók elé, ahol nagy meglepetésre nem Asi, hanem Balogh János kezdett a legjobban, igaz, mindössze 0,4 másodpercet vert a kategória megszokott éllovasára.

A S1600-os brigád már a rajt előtt alaposan megfogyatkozott, Gyarmati Ariel autója nem készült el a szombathelyi bukás óta, Pálinkásék forgalmiját pedig bevonta a szigorú hatóság, szabálytalan első rendszámtábla miatt. Így mindössze Kakuszi, és Ollé csatázhatott egymással a két nap folyamán.

Forrás: Duen

Benik Balázs szombaton jó pár kilométert ment a defektes kerékkel vánszorgó Turán porában, aminek köszönhetően fél perces hátrányba került, így második lett
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


Az autókat alaposan megviselte az utak minősége, a rengetek kátyú, sokan defekttel értek a célba, sőt, többen futómű-sérüléssel is. De ez a verseny hagyományosan már csak ilyen, nem elég egy adott szakaszon gyorsnak lenni, be kell osztani az autót vasárnap délutánig.

Nem gondolkodhatott így az élen álló trió, hiszen köztük másodpercek, sőt, néha tizedek döntenek, nekik nem lehetett spórolni. A második szakaszon ismét Spitzmüller volt a leggyorsabb, előnyét már 7 másodpercre hizlalta Benik előtt, Turán és Herczig következtek utánuk. Asi feljött az ötödik helyre, és megkezdte elszakadását csoporttársaitól, Balogh és Balázs Öcsi tartották vele valamennyire a lépést.

A szervizparkba is ebben a sorrendben érkeztek, ifj. Ranga viszont már nem ért el oda: a harmadik szakaszon felborultak Lancerjükkel.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

A Herczik Norbert/Csökő Zoltán páros idén eddig hadilábon állt a szerencsével, de a legnehezebb versenyen sikerült begyüjteni a harmadik helyet
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


Délután Turán Frigyes mutatta meg a Peugeot 307 WRC-vel, hogy mennyire összebarátkoztak már murván is, nyerte az első szakaszt, Spitzmüller túlcsúszása miatt pedig újra összerázódott az élmezőny. Az N csoportos Maticsék Mitsubishijének fékcsöveit elvágta a defektes gumi, így a kategória korábbi bajnoka is kiállni kényszerült. Egyébként is sok volt a kieső, főleg a durva pályák okozta sérülések, defektek miatt. Utóbbiból kijutott Turánéknak is, akik az ötödik szakasz elején hagyták el bal első gumijukat, több mint 2 percet veszítve ezzel, ráadásul a nyomukban haladó Beniket is feltartották egy ideig. Spitzmüller előnye így csaknem fél percnyire nőtt, Herczig Norbert jött fel a harmadik helyre.

A napi utolsó szakaszon az élen nem változott a helyzet, Turán Frici megkezdte a felzárkózást, az első tíz sorrendje szombat este Spitzmüller, Benik, Herczig, Asi, Vizin, Balázs Öcsi, Vas, Balázs, Turán, Zambelly volt. Utóbbi - hiába vezette az A8-as kategóriát - az utolsó időellenőrzőbe a kelleténél 5 perccel hamarabb érkezett, ezért épp 5 perc büntetés jár, így a páros feladta a versenyt. S1600-ban Kakuszi vezetett, de hogy mennyire nem fekszik ezeknek az autóknak a veszprémi murva, jelzi, hogy ők is mindössze az abszolút 21. helyen álltak.