Vágólapra másolva!
Zárt tesztet tartott a Ferrari Challenge kupasorozat résztvevőinek a Warm Up Racing a Hungaroringen. Tizenöt Ferrari F430 Challenge száguldott a pályán, őket természetesen a szervizcsapat is elkísérte.
Vágólapra másolva!

Fotó: Körber László [origo]

Tizenöt autó ismerkedett a Hungaroringgel
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


Remek időjárás fogadta a tesztelni vágyó pilótákat. Esőnek szerencsére ezúttal nyoma sem volt, nem úgy, mint az előző napi Ferrari rendezvényen, ahol sajnos vízátfolyások nehezítették a pilóták dolgát. A hőmérő higanyszála harminc fok fölé is felkúszott, de az aszfalt hőmérséklete meghaladta az ötven fokot.

A Warm Up Racing teljes erőbedobással készül az augusztus végén, hazánkban megrendezendő Ferrari Racing Days 2008-ra. A csapat mind a négy autója részt tudott venni a hungaroringi teszten, és az idény hátralévő futamain is teljes lesz a rajtrács. Hazánkat Jánosi Sándor és Válint Tibor képviseli a sorozatban, de van két olasz csapattársuk is, Andrea Gilardi és Diego Roda személyében. Mind a négyen élvezték a tesztlehetőséget, hisz a Warm Up Racing hazai pályáján mind a négyen szeretnék a maximumot nyújtani.

Az edzést délelőtti és délutáni részre osztották, lehetőséget biztosítva a szerelőknek a két rész között a versenyautók ellenőrzésére és szervizelésére. Mindenki tette a feladatát: a szerelők szereltek és tankoltak, a pilóták rótták a köröket, a versenyautók meghibásodás nélkül teljesítették a feladatukat a száraz aszfalton, a kísérőlányok pedig hol a bokszutcában, hol a boksz mögötti területen napoztak.

A délelőtti időeredmények:

1.Perg Robert 1:54:857
2.Jiri Nykodym1:56:350
3.Andrea Gilardi1:56 372
...
5.Válint Tibor1:57:287
6. Jánosi Sándor 1:58:724
...
10.Diego Roda2:00:794


Az edzés szünetében a pilóták kicsit felfrissültek. Az autókban gyakorlatilag szaunahőmérséklet uralkodik, a bent ülőknek nem a fürdőruha a kötelező felszerelés, hanem a tűzálló overall a maszk és a bukósisak. A folyadékveszteség rendkívül jelentős, így a pilóták minden alkalmat kihasználnak némi folyadék-utánpótlásra.

Fotó: Körber László [origo]

Gyorsszerviz a bokszutcában. Ilyenkor több idő jut rá, mint a futamokon
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


A délutáni tesztelés egy baleset kivételével zökkenőmentes volt. Az edzés vége felé az ukrán Dmitrij Rybak autója a felső sikán utáni kanyargós részen megcsúszott, és a szalagkorlátról lepattanva felborult. A pilóta sértetlenül úszta meg, de a szerelőknek lesz dolguk, hogy az autót helyrehozzák a hétvégi, misanói Ferrari versenyhétvége előtt. Az autóról a csapat kérésére nem közölhetünk képeket.


Délutáni eredmények:

1.Philipp Baron1:54:859
2.Andrea Gilardi 1:55:144
3.Jiri Nykodym 1:55:994
4.Jánosi Sándor 1:56:624
...
8.Válint Tibor 1:57:409
...
12.Diego Roda 2:00:541


Fotó: Körber László [origo]

Bús Edina nézi, ahogy Jánosi Sándor és Andrea Gilardi elemzi a telemetria adatait
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


A rendezvény vége felé a Warm Up Racing vezetője, Alessandro Lippi lehetőséget biztosított a magyar Suzuki Swift kupasorozatban versenyző egyetlen hölgy pilótának, Bús Edinának, hogy a vezetőülésből is megismerkedjen a Ferrari F430 Challenge versenyautóval. Talán ő lesz a Ferrari Challenge európai kupasorozatában egyetlen hölgyversenyzője?