A tavalyinál is sikeresebb lehet a hungaroringi Renault-hétvége

Vágólapra másolva!
Az autósport ünnepe - röviden így lehetne jellemezni a Hungaroringen ezen a hétvégén megrendezett World Series by Renault rendezvényt. Az első napra rengetegen voltak kíváncsiak, így megdőlhet a tavalyi nézőcsúcs.
Vágólapra másolva!

Fotó: Mudra László [origo]

A tavalyihoz hasonlóan idén is özönlöttek az emberek a Hungaroringre
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


Remek időjárás és rengeteg program várja a kilátogatókat a World Series by Renault rendezvényen a Hungaroringen. A Renault házi bajnokságait összefoglaló sorozat a tavalyi sikeres bemutatkozás után idén is ellátogatott hazánkba. A szervezők egyértelmű célja az volt, hogy a kétnapos ingyenes hétvége ismét feledhetetlen élményt okozzon a WSR-re kilátogató nézőknek, amelyre tavaly 118 ezren voltak kíváncsiak. A 2007-es hungaroringi verseny emellett megnyerte a legjobb rendezés díját, ami elnézve a versenynaptárt, igencsak kiemelkedő eredmény. Ennek ellenére az idei hétvégére még komolyabban készültek a szervezők, hiszen még több vendéget várnak erre az emberközeli, F1-es szintű rendezvényre.

Az első napi kép alapján van is erre esély, folyamatosan érkeznek a nézők a Hungaroringre, de a tavalyival ellentétben idén már nincs forgalmi káosz. Viszonylag könnyedén, némi várakozás után nagyon hamar el lehet érni az ingyenes parkolókba, majd pár perc séta után már biztosan találkozhatunk valamilyen érdekes programmal. A pályán szigorú időrend alapján különféle látványos események töltik ki a futamok közti részt, amelyből soknak nagyobb a sikere, mint maguknak a versenyeknek.

Fotó: Mudra László [origo]

Az elkopott gumikat a csapatok a nézőknek ajándékozzák
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


A pályán három kategória indulói küzdenek egymással, a túraautós Mégane Trophy mellett a kétliteres és a 3,5 literes formaautók szolgáltatják a versenyek feszültségét és izgalmát. Ez utóbbi majdnem F1-es szintű autókat jelent, ráadásul -, mint minden WSR-es kategóriában - itt is minden autó egyforma.

Szerencsére akkor is van mit nézni, vagy éppen kipróbálni, ha éppen nincs verseny. A Renault Sport részlegének profi pilótái látványos pörgésekkel tarkított bemutatót tartanak a célegyenesben, de ugyanitt szokott a legendás Jean Ragnotti is pörögni a történelmi versenyautók bemutatóján. Az igazi hang- és sebességélményt ezen a hétvégén Palik László szolgáltatja, ő vezeti ugyanis a Forma-1-es csapat bemutatóján a márka tavalyi F1-es versenygépét.

Fotó: Mudra László [origo]

A kisfiú éppen a tavalyi F1-es versenyautón ül. Egy Forma-1-es hétvégén nem lehetne ilyen képet csinálni
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


A World Series by Renault sorozatot nem titkoltan azért találta ki a Renault, hogy a márka imidzsén javítson. Mindezt úgy szerették volna elérni, hogy egy, a család minden tagja számára érdekes, ingyenes hétvégéken látják vendégül a nézőket. Nos, hát ezt az elképzelést idén is nagy erőkkel prezentálják, hiszen annyi kiegészítő programlehetőség van, amit nehéz felsorolni. Lehet gokartozni, szimulátorozni, Renault modellekkel csúszkálni a vezetéstechnikai pályán. Kipróbálhatók az új Renault-k, így a minap bemutatkozó Koleos is.

Fotó: Mudra László [origo]

Jean Ragnotti és a Renault Sport csapata idén is látványos pörgésekből ad bemutatót
(Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!)


Aki még nem tette meg, annak mindenképpen érdemes kilátogatni a Hungaroringre. A felhajtás a Forma-1-hez mérhető, miközben az összes program ingyenes.

A szombati napot este 9-kor tűzijáték zárja, vasárnap pedig szinte az összes program ismétlődik.