Renault motorok lesznek a Ladákban

Vágólapra másolva!
Oroszországban hamarosan megkezdődhet a Renault motorral szerelt Ladák gyártása, miután az orosz AvtoVAZ autógyár licensz-megállapodást készül aláírni az orosz vállalatban 25 százalékos részesedéssel rendelkező francia céggel a motorok gyártásáról.
Vágólapra másolva!

Az Interfax hírügynökség idézte az AvtoVAZ elnökét, aki szerint az AvtoVAZ 1,4 és 1,6 literes motorok gyártását tervezi, első lépcsőben évi 450 ezer darabot. A motorokat Ladákba, illetve Renault modellekbe szerelik majd be. A tervezett megállapodást - amelyről pénzügyi részletek egyelőre nem állnak rendelkezésre - várhatóan szeptember 5-én hagyják jóvá a részvényesek.

Azt sem lehet egyelőre még tudni, hogy az AvtoVAZ új gyárat épít, vagy a meglevő termelő egységeket korszerűsíti. A Renault idén februárban vette meg az AvtoVAZ részvényeinek 25 százalékát plusz 1 részvényét. A Renault az üzletrészért egymilliárd dollárt fizetett, ezt a gyár 2008-2009-es gazdasági évben elért eredményétől függően további, de 160 millió dollárt meg nem haladó összeg követhet.

Februárban azt közölték, hogy az első közös autó a Renault Logan alapján készülő, univerzális hétszemélyes, olcsó modell lesz, amelyből az első Lada névvel jövőre gördül ki a gyárból. A tervek szerint 2011-12-ben évi 1,2 millió, 2014-re 1,5 millió gépkocsi készül az AvtoVAZ-ban.