Megújul a BMW 3-as sorozata

Vágólapra másolva!
A jelenlegi E90-es kódnevű 3-as BMW csupán apróbb módosításokon esett át 2005-ös bemutatása óta, a 2009-es modellévre azonban külsőleg és belsőleg is megújul a teljes 3-as sorozat.
Vágólapra másolva!

A BMW a 2009-es modellévre a 3-as sorozatot újítja meg, a formai frissítés mellett néhány műszaki újdonság is várható. Előbbinek köszönhetően sportosabbak lesz a 3-as BMW, megújulnak a hűtőrácsok, a légbeömlők, valamint új ködlámpákat kap mindegyik modellváltozat. Várható néhány mechanikai változás is, például a 335i kombi sportosabb lehet az új ikerturbós, hathengeres motornak köszönhetően, amelyen több modell is osztozik a BMW kínálatában.

Bár még nem teljesen körvonalazódott, hogy mely műszaki részleteket érint majd a frissítés, biztosnak látszik, hogy az újításnak köszönhetően csökkennek az emissziós értékek is, így a sorozat a változó európai és amerikai környezetszennyezési normákat is követi majd. Elképzelhető, hogy a 3-as sorozatba új modellek is érkeznek, például egy háromajtós kombi, vagyis egy shooting-brake, amelynek formatervéhez akár a nemrégiben napvilágot látott tanulmány adhat ötleteket.